Cookies fără coacere cu unt de alune

Cookies fără coacere cu unt de alune

Vremea foarte caldă ne ține departe de cuptoare, dar nu ne scoate complet din bucătărie, pentru că acolo găsim inspirația de a descoperi cele mai îndrăznețe combinații. 

Azi vă propunem: Cookies fără coacere cu unt de alune

Un desert delicios potrivit pentru toate gusturile, dar mai ales pentru iubitorii de ciocolată.
Prăjiturele moi, gustoase cu o umplutură irezistibilă de care vă veți îndrăgosti. Sunt extrem de practice și nu necesită coacere. Aveți nevoie doar de 10 ingrediente, dar rezultatul final vă va cuceri.

Dintre toate rețetele vegane, fără gluten și fără coacere, aceasta este una dintre cele mai sănătoase, întrucât conține ingrediente bio-naturale aproape în totalitate.

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de refrigerare: 2 ore 
Timp total: 2 ore și 15 de minute
Porții: 10 bucăți
Calorii: 159 kcal/ cookie

Ingrediente: 

*pentru umplutură
1/3 ceașcă unt de alune (80g)
2 linguri de sirop de arțar (30ml)
2 linguri de unt de cacao topit (30ml)
1 lingură de cacao pudră
1/4 linguriță extract de vanilie
*pentru restul compoziției
1 ceașcă de curmale deshidratate mărunțite (aprox. 10)
3/4 ceașcă de făină de ovăz (75g)
1/3 ceașcă de făină de migdale (35g)
1/4 ceașcă de făină de cocos (30g)
1/2 linguriță de extract de vanilie
1/3 ceașcă de migdale mărunțite (45g)

Mod de preparare:

Pentru umplutură
1. Folosiți un bol mic pentru a amesteca (puteți folosi mixerul) împreună untul de alune, siropul de arțar, untul de cacao, pudra de cacap și extractul de vanilie. Amestecați constant pană obțineți un amestec omogen. Odată cu obținerea unei compoziții netede, acoperiți vasul cu o folie de plastic și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau pană cand observați că s-a întărit.

Pentru restul compoziției
1. Adăugați curmalele deshidratate și făina de ovăz în blender. Porniți pentru aproximativ 10-15 secunde pană cand veți obține o pastă netedă. Adăugați făina de migdale, făina de cocos și extractul de vanilie și amestecați încă 10 secunde. Ar trebui să obțineți o pastă moale care nu rămane lipicioasă pe maini. Dacă obțineți o compoziție lipicioasă, adăugați făină de cocos sau de ovăz și amestecați din nou.
2. Al doilea pas presupune adăugarea migdalelor și amestecarea acestora în compoziție pană cand se mărunțesc complet. Acum compoziția este gata.
3. Scoateți compoziția din blender și formați din aceasta o minge de aluat. Aceasta ar trebui să aibă o consistență bună și să nu se lipească deloc. Din întreaga minge de aluat, folosiți aproximativ o jumatate de lingură de aluat din care formați o minge pe care o aplatizați într-un cerc subțire. Adăugați în mijloc o lingură din compoziția umpluturii apoi sigilați marginile. Formați astfel de forme pană cand epuizați întreaga compoziție.
4. Puneți prăjiturile pe o tavă cu foaie de copt în interior, iar apoi acoperiți cu o folie de plastic și păstrați la frigider cel puțin o oră. Prăjiturile pot fi păstrate pană la aproximativ 3 săptămani, timp în care își vor menține savoarea.

Dacă iubiți ciocolata și alunele, veți iubi cu siguranță și aceste prăjituri delicioase. Incredibil de gustoase, doar din ingrediente bio-naturale. Soluția ideală pentru o gustare dulce, sau o dimineață relaxantă alături de o ceașcă de cafea.

Sursă: https://fullofplants.com/no-bake-chocolate-hazelnut-butter-cookies-aka-nutella-bombs/

Sursă foto: https://fullofplants.com/no-bake-chocolate-hazelnut-butter-cookies-aka-nutella-bombs/




Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


Comentează