Cookies fără coacere cu unt de alune

Vremea foarte caldă ne ține departe de cuptoare, dar nu ne scoate complet din bucătărie, pentru că acolo găsim inspirația de a descoperi cele mai îndrăznețe combinații. 

Azi vă propunem: Cookies fără coacere cu unt de alune, bio, fără gluten

Mai mult
Negresă cu unt de migdale

Pentru că am adus pe rafturi o mulțime de unturi delicioase din nuci semințe în diverse combinații, ne-am simțit inspirați de rețetele atât de simple descoperite încât ne-am apucat de gătit. 

Azi vă propunem o rețetă de negresă, cu unt de migdale și făină de cocos, fără gluten, fără lactate, fără ouă, fără cereale, vegetariene, vegane

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din toate timpurile. Binecunoscuta prăjitură brownie reprezintă acel dulce căruia nu îi poți spune nu. Cu o compoziție densă și lipicioasă, acest desert te va cuceri de la prima încercare. Vă prezentăm o rețetă simplă, ideală pentru toate persoanele care își doresc ceva dulce, ușor de preparat și foarte gustos.

Ingredientul secret al acestui desert? Cu siguranță untul de migdale...

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de coacere: 35 de minute
Timp total: 45 de minute
Porții: 16 bucăți
Calorii: 148 kcal

Ingrediente

  • 1 cană unt de migdale
  • 4 linguri de miere sau sirop de agave
  • 1/2 cupă + 2 linguri zahăr de cocos
  • 1/4 cupă sos de mere neîndulcit
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 6 linguri pudră de cacao
  • 3 x 1/2 lingur făină de cocos
  • 3/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare de mare

Instrucțiuni
1. Preîncălziți cuptorul la 325 de grade și adăugați o foaie de copt în tava în care veți adăuga prăjiturile.
2. Puneți 3/4 din cana  + 2 linguri de unt de migdale împreună cu mierea într-un vas și lăsați-le la cuptorul cu microunde până când untul de migdale se topește complet, aproximativ 1-2 minute. Păstrăm restul de unt de migdale pentru decor, la final. 
3. Adăugați în vasul cu untul de migdale și miere zahărul de nucă de cocos și amestecați cu un mixer de mână electric pe când toate ingredientele se amestecă, doar aproximativ 20 de secunde. Nu amestecați prea mult deoarece veți adăuga prea multe bule de aer în compoziția prăjiturilor și acestea se vor lăsa în timpul coacerii.
4. Adaugați sosul de mere și vanilia și amestecați ușor pană când obțineți o compoziție omogenă, având din nou grijă să nu creați prea multe bule de aer.
5. Se adaugă toate ingredientele rămase și amestecați ușor până cand acestea se înmoaie și se combină. Aluatul obținut va fi destul de gros. Lăsați aluatul timp de 5 minute, astfel încât făina de nucă de cocos să absoarbă umezeala.
6. Transferați compoziția în tava de copt și împrăștiați-o în mod uniform. Topiți deasupra restul de 2 linguri de unt de migdale.
7. Coaceți aproximativ 30-35 de minute. Pentru a veritica dacă desertul este gata,
introduceți o scobitoare în centrul compoziției, dacă aceasta iese curată atunci desertul este gata. După ce închideți cuptorul, lăsați compoziția să se răcească complet în tavă.
8. După ce se răcește, feliați în formele dorite și bucurați-vă de un desert absolut delicios!

Sugestii de prezentare: 

- servește-o caldă cu o cupă de înghețată de vanilie

- tot caldă, glazurată cu sos de ciocolată sau caramel

Poftă bună!

Crackers de casă fără gluten

Crackers delicioși de casă fără gluten

Mai mult

Struguri înghețați

Cauți o gustare surprinzătoare, ideală pentru zilele toride de vară! Încearcă Strugurii înghețați

Mai mult
Sticksuri de cartofi dulci la cuptor Cauți o gustare versatilă, delicioasă și simplă? Sticksuri de cartofi dulci la cuptor fără gluten Mai mult
Gustări de vară fără gluten

Ți-e poftă de ceva sărat, ușor crocant? Există o gustare pentru asta. Dar ce spui de ceva dulce și savuros? Există o gustare și pentru asta. De la chipsuri și bomboane dulci, gustări pe care trebuie să le consumăm cu moderație, la opțiuni mai sănătoase, cum ar fi fructele proaspete și legumele, există o mulțime de variante fără gluten special dedicate celor care urmează o dietă fără gluten.

Iată la ce ne-am gândit să-ți propunem. 

Mai mult

Idei de vară: picnic fără gluten Vara și zilele însorite ne cheamă în natură, la picnic și aer liber. Ne-am gândit să vă oferim acel strop de inspirație și câteva sfaturi utile pentru a organiza un picnic fără gluten, în aer liber. Gustări rapide, sandvișuri fără gluten dar și alte rețete simple, perfecte pentru o ieșire la aer. Mai mult
10 sfaturi utile pentru gătitul fără gluten

Pornind de la alegerea tipului de făină potrivit pentru rețeta dorită, continuând cu nenumăratele întrebări despre adaosuri și amidonuri, gătitul fără gluten necesită anumite cunoștințe speciale.

Ne-am propus în acest articol să-ți răspundem la o parte din ele. 

Mai mult
Alfabetul făinurilor fără gluten

În acest articol vă propunem alternative eficiente și utile pentru înlocuirea făinii de grâu cu o gamă variată de făinuri care nu conțin gluten în mod natural.

Tipurile de făină prezentate mai jos reprezintă o alternativă pentru făina de grâu, orz sau secară. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de faptul că nu există un substituent exact și identic pentru făina care conține gluten. 

Mai mult

Înlocuitori naturali ai oului

Atunci când alegi unul din înlocuitorii vegetali ai oului, trebuie să iei în considerare preparatul pe care vrei să-l faci și în special cum va fi influențată textura și gustul. 

Un articol complet despre înlocuitorii vegani ai oului și cum se folosesc ei.

Mai mult