L'Amande – Desserts sans gluten - prima noastră întâlnire cu cofetăria Gluten Free

L'Amande – Desserts sans gluten -  prima noastră întâlnire cu cofetăria Gluten Free

Sâmbătă dimineață ne-am înființat la L'Amande - Desserts sans gluten, eu Victor și soțul meu. Devreme, am zis eu, la 10:10 eram acolo. Micuța cofetărie era deja plină. M-am bucurat așa mult să o revăd pe Daniela, iar pe Geanina abia așteptam să o cunosc. Erau vesele amândouă și se bucurau de fiecare dată când se deschidea ușa cofetăriei. Cei dinăutru se strângeau să le facă loc nou-veniților.

Daniela mi-a spus mai târziu că primul client, nerăbdător și entuziast, a deschis ușa cofetăriei la 9:30.

Atmosfera era caldă, veselă. Nimeni nu pleca, lumea se bucura să fie acolo, toți vorbeau, întrebau, iar spațiul devenea neîncăpător. Tejgheaua se umplea încet cu buchete de flori de la vizitatori, semn de mulțumire pentru tot efortul și munca depusă la deschiderea acestei cofetării exclusiv gluten-free.

Erau câtiva părinți cu copii celiaci care savurau momentul și își bucurau ochii cu diversitatea de bunătăți din vitrină. Unul din el a mâncat pentru prima dată prăjituri de cofetărie și am văzut cum Daniela îl urmărea emoționată cu privirea. Ea este celiacă și înțelege foarte bine ce înseamnă să te poți bucura de un desert sigur.

Afară erau nou-veniții care nu încăpeau în cofetărie... da, chiar a fost coadă. Când ne-am dat seama că s-a strâns multă lume afară am început să ne gândim ce să cumpărăm ca să plecăm, să facem loc și altora. Victor, cu entuziasm, împungea vitrina cu degetul în dreptul fiecărei tăvi. Am plecat cu 3 cutii pline.  

L'Amande - Macarons fără gluten

Ce ne-au pregătit cele 3 doamne?

Cornulețe, după rețeta tradițională din Suceava, atât de fragede că se topesc în gură. Nu am mâncat niciodată așa ceva atât de fraged.

Apoi erau eclere, choux à la crème, tarte cu fructe, și panna cotta, ciocolată de casă, cookies și macarooooons, unii roz atât de arătoși că îți venea să-i ții de decor. Dar asta până îi gustai...

Brioșele sunt tot după o rețetă de casă, de chec, a mamei Danielei. Sunt cele mai pufoase din câte am mâncat până acum, cu gluten sau fără.

Dar pentru că ador ciocolata, preferata mea a fost "Orange cioco", ușoară, cremoasă, aromată. Un deliciu. Și mamei mele i-a plăcut iar tata, care nu e mare fan dulciuri, o căuta aseară pe Daniela pe Facebook să-i spună ce mult i-a plăcut prăjitura.

Trebuie să mai spun că totul este făcut cu cea mai mare grijă și responsabilitate. Ingredientele sunt alese după luni de căutări, de discuții cu furzinorii (inclusiv Amarant), și până nu au avut toate declarațiile și documentele cu privire la gluten și lactoză nimic nu a intrat în probe. Apoi materiile prime au fost testate direct pe rețete și doar cele mai bune au trecut mai departe.

L'Amande - Desserts sans gluten

L'Amande este un proiect de suflet, o idee ambițioasă dar plină de pasiune. Toate acestea se văd în detaliile cele mai mici. Cutiile pentru prăjituri sunt foarte drăgălașe, suporturile de etichete sunt personalizate, iar pentru macarons și brioșe au cutii speciale. Chiar și pe sorțuri au sigla cofetăriei, lucru pe care l-am remarcat cu plăcere. Încă din prima zi totul a fost cu grijă așezat la locul lui, bine pus la punct.

Cu o zi înainte, vineri, Daniela, Geanina și doamna Iuliana au pregătit torturi pentru comenzile primite, și nu au fost puține, dar au umplut și vitrina pentru deschiderea de a doua zi. Vitrina s-a golit până seara, pentru că niciunul din cei care au venit să ia tortul comandat nu a plecat fără să ia și alte prăjituri, așa că sâmbăta dimineață devreme, s-au întors în laborator și au făcut iar prăjituri. Au umplut iar vitrina.

Până la ora 16:00 vitrina s-a golit din nou, deși doamna Iuliana a tot făcut bunătăți proaspete.

Cele 3 doamne au plecat acasă obosite dar probabil fericite după o zi plină de emoții.

Dacă încă nu ați ajuns la L'Amande, vă recomand să o faceți. Sigur veți reveni!
Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


8 Răspunsuri

Gradinariu Simona
Gradinariu Simona

23 august, 2017

Buna ziua,
As dori sa stiu daca faceti torturi pentru copii ( zile de nastere) si daca da, exista un catalog cu modele; sau mai bine zis:
fetita mea cu intolerante alimentare, ar dori sa aiba un tort cu figurine, decorat asa frumos…cum sunt torturile din comert – vrea un tort cum au prietenii ei. Eu am incercat sa-i fac un tort la o cofetarie raw-vegana, insa nu seamana nicidecum cu un tort de copii ( nu e prea aspectos)….si pentru un copil conteaza mult si aspectul; bineinteles pe langa gust. Noi nu avem intoleranta la zahar, prin urmare eu sunt de acord si cu martipanul ( binainteles ca nu-i voi da sa manace martipan); dar pentru aspect este important, ca si decor. Puteti sa ne faceti un tort de felul celor de la cofetariile Piticot, spre ex. Va multumesc.

Zorila Viorica
Zorila Viorica

21 iulie, 2017

Sunt excepționale!Cele mai bune produse,sunt cu mult mai bune si mai sănătoase decât cele cu gluten!Am fost la cofetărie si nu mă puteam abține, îmi venea să cumpăr din toate,astept cu nerăbdare să merg iar să cumpăr, am uitat să spun că, eu locuiesc în constanța. Mulțumesc că existați!

Dima Daniela
Dima Daniela

04 ianuarie, 2017

Am cumparat tort pt fetiţa unei prietene,vreau să vă spun că a fost cel mai bun tort pe care la-m gustat vreodată,felicitări!

Mara
Mara

18 iulie, 2016

Imi place cu, scrii. M ai convins. Imi fac drum la Bucuresti sa vizitez cofetaria asta grozava.

Angie
Angie

18 iulie, 2016

Bună Ada. Să ne spui și tu cum a fost.

Ada
Ada

18 iulie, 2016

Abia aștept să ajung și eu.

Angie
Angie

18 iulie, 2016

Bună Maria. Prețurile nu sunt mari, te asigur. Merită să faci o vizită. Vei fi plăcut surprinsă de bunătăți, dar si de preturi. Să ne spui cum a fost.

Maria
Maria

18 iulie, 2016

Multumim pentru articol. Dar nu ati spus nimic despre preturi. Cat costa o prajitura?

Comentează