Există vreo legătură între consumul de gluten și căderea părului?

Pe forumul celebru din Statele Unite ale Americii, numit Hair Loss Talk, există numeroase comentarii din partea persoanelor care suferă de boala celiacă. Aceștia povestesc evenimente reale din viața lor și explică cum în urma diagnosticării cu boala celiacă, urmată apoi de o dietă fără gluten, au observat o creștere vizibilă a părului în regiunile anterior afectate. Iată care este legătura dintre boala celiacă și căderea părului.

Mai mult
Cafeaua și reactivitatea încrucișată la gluten Dacă urmezi cu strictețe un regim fără gluten, dar cu toate acestea încă te confrunți cu diverse simptome asociate bolii celiace, ar trebui să îți analizezi stilul de viață mai atent. Reactivarea simptomelor bolii celiace în cazul unei diete fără gluten poate fi cauzată uneori de aportul de cafea pe care îl consumi.  Mai mult
Alergii alimentare - Alergia la fructe cu coajă lemnoasă (nucifere)

Alergia la fructele nucifere este una dintre formele răspândite ale alergiilor alimentare, atât la copii cât și printre adulți. Fructele nucifere (nucile, migdalele, caju, fistic etc.) pot provoca reacţii alergice grave, cu potenţial fatal (şoc anafilactic).

Mai mult

Alergii alimentare - Alergia la soia Alergia la soia este una dintre cele mai răspândite alergii alimentare, în special în rândul bebeluşilor şi copiilor. Studiile indică faptul că alergia la soia apare în perioada copilăriei timpurii şi dispare adesea în jurul vârstei de 3 ani. Majoritatea copiilor se vindecă de această alergie până la vârsta de 10 ani. Mai mult
Alimente pe care corpul le poate confunda cu glutenul - reactivitate încrucișată

Dacă ții regim strict fără gluten dar totuși simptomele tale neplăcute nu au dispărut află că este posibil ca anumite alimente din dieta ta să fie pur și simplu confundate cu glutenul, chiar dacă sunt alimente fără gluten, în mod natural. Întreg procesul se numește reactivitate încrucișată la gluten. 

Altă mai multe în articolul nostru.

Mai mult
Alimente care accentuează depresia, o nouă perspectivă despre efectelor glutenului asupra stării mentale Studiile legate de efectele negative ale glutenului asupra celiacilor dar și asupra celor cu sensibilitate non-celiacă la gluten nu au luat în considerare un element important al dietei. Află mai multe în articolul nostru despre alimentele care pot provoca stări depresive. Mai mult

7 pași simpli pentru o bucătărie fără gluten Schimbarea modului de viață în urma diagnosticului de boală celiacă este un lucru aparent greu, dar cu o atitudine pozitivă această schimbare se poate face ușor. În acest articol, vă propunem o serie de pași simpli și extremi de util pentru a vă lipsi bucătăria de orice urme de gluten. Mai mult
Boala celiacă la copii - partea II O vizită la medicul specialist poate fi locul în care găsești răspunsurile la problemele gastrointestinale ale micuțului tău. Fie că nu ia în greutate corespunzător, fie că are stări de vomă sau diaree, medicul îți va recomanda analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic corect. Mai mult
Programul livrărilor dinainte de Paște

Ne pregătim cu mare drag de Paște. V-am pregătit o colecție de produse delicioase de la Iepurașul de Paște. 

Pentru a putea planifica cumpărăturile din timp, află din articol care este programul nostru dinaintea Paștelui. 

    Mai mult

    Boala celiaca la copii - partea I Fiecare copil care suferă de boala celiacă poate prezenta semne și simptome diferite. În timp ce diareea și pierderea în greutate sunt semnele clasice ale bolii, majoritatea copiilor cu boală celiacă experimentează câteva spre aproape deloc simptome digestive. Boala celiacă la copii este depistată mai ușor în cazul copiilor cu vârste cuprinse intre 6 luni și 2 ani, întrucât aceasta este perioada când părinții încep procesul de diversificare. Află din articolul nostru care sunt simptomele și cum se manifestă boala celiacă la copii.  Mai mult
    1 2 3 8 Înainte »